Het Mobiel-Militair-Depot is een liefdevol eerbetoon

Deel dit bericht:

Jan Stuivenberg is nog jong als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en angst heeft hem in zijn greep wanneer de Duitsers ons land bezetten. Vanzelfsprekend is hij onze bevrijders dankbaar wanneer het verlossende woord dan eindelijk komt in 1945 en vanaf dat moment wijdt hij zijn leven aan het exposeren van militair materieel uit de Tweede Wereldoorlog en politionele acties in voormalig Nederlands-Indië. Hij richt zijn eigen museum op, dat vanzelfsprekend toegankelijk wordt voor bezoekers.

Voor Jan is het Mobiel-Militair-Depot, een tentoonstelling van wel honderden militaire items, een eerbetoon aan hen die voor ons het leven lieten. Het laat zien dat vrijheid een prijs kent – dit mag nooit meer vergeten worden.

Presentator Koen Hansen is voor ons op bezoek bij het museum te Oud-Loosdrecht en gaat in gesprek met Jan tussen de kanonnen, geweren, tanks en kledij van 75 jaar geleden. Jan kan bij elk museumstuk vol overgave een interessant verhaal te vertellen. Hij is een man met een enorme passie en ziet dit werk als een roeping zolang hij het kan.

Mocht u het Mobiel-Militair-Depot museum willen bezoeken, dan kunt u mailen naar Jan Stuivenberg via het e-mailadres: jhstuivenberg@gmail.com.