Patricks strijd was bijna gestreden, hij het had bijna opgegeven.

Deel dit bericht:

Patrick van der Wal

Aan de buitenkant een ‘standaard’ man van middelbare leeftijd. In het dagelijkse leven politieagent. Patrick heeft een vrouw, drie pubers en een hond. Eigenlijk net als ieder andere burger, maar….ergens klopt er iets niet. In Patrick zat altijd een aanwezige onrust en tal van emoties die hij niet kon verklaren. Wie ben ik eigenlijk en waarom voel en ervaar ik de emoties zo heftig? Dat waren vragen waar Patrick maar geen antwoord op kon vinden.

Zijn leven bestaat uit twee werelden. De dagelijkse realiteit van het werk als politieagent en zijn privéleven als vader en partner. De andere wereld met steeds de terugkerende kwellende nachtmerries die hij als kind had en tot op heden nog steeds heeft.

Door die onrust en zijn emoties vluchtte hij naar ander werk, relaties en oorlogsgebieden (Bosnië en Afghanistan). Ongewild vertoonde hij destructief gedrag en zorgde slecht voor zichzelf. Het leverde hem enkel meer pijn en eenzaamheid op. Zijn strijd was bijna gestreden, hij het had bijna opgegeven.

In 2016 raakte Patrick in een zware depressie. Fysiek en mentaal ging het niet meer. Hij was een hoopje ellende en zat in een zwarte, uitzichtloze tunnel. Wat was er mis met hem?

Over de omroepv podcast 'De Frontlinie'

In de nieuwe omroepv podcast ‘De Frontlinie’ gaat Ivo Recourt in gesprek met veteranen om een antwoord te vinden op de vraag: wat heeft de uitzending je gebracht?