Oud Commando Caro Lefevre | Deel 2

Deel dit bericht:

Jan Willem is in gesprek met oud Commando officier Caro Lefèvre. Hij vertelt over zijn bijzondere militaire carrière binnen het hoogste geweldsspectrum en o.a. zijn rol bij de evacuatie van Nederlanders uit de Ivoorkust ( Abidjan) in 2004. Veel meer onderwerpen passeren natuurlijk de revue. Dus luister en geniet van deze mooie podcast die in 2 delen wordt uitgezonden.

In de 36 jaar bij Defensie heeft Caro Lefèvre zich een bijzondere en unieke combinatie van kennis en vaardigheden eigen gemaakt en in de praktijk uitgebreid kunnen toepassen. Een uitzonderlijke combinatie van extreem harde en subtiele soft skills. Enerzijds een onorthodox denkend commando-officier die zeer gefocust in klein teamverband met tact zijn doel bereikt. Anderzijds de diplomaat die als eenling met groot gevoel voor andere culturen en met een sterk ontwikkeld empathisch vermogen de Nederlandse belangen behartigt in een ver en soms onbekend land. Daarnaast is Caro een getraind inlichtingen- en psyops officier (psychological operations: gedragsbeïnvloeding d.m.v. psychologische oorlogsvoering).

In de afgelopen jaren valt het Caro op hoe moeizaam met name jonge mensen met elkaar communiceren. Een bemoedigend gesprek om een ander te troosten heeft plaats moeten maken voor een emoticon met het traantje en zo vertellen opgeleukte selfies en foto’s het verhaal van iemands belevenissen. Gedreven om het beste uit mensen te halen heeft hij in 2018 CarLefgroup opgericht. In een digitale wereld die ongenadig snel verandert en waarin interpersoonlijk contact beetje bij beetje wordt uitgehold, geeft de CarLefgroup hem de mogelijkheden om zijn levens -en werkervaring op diverse gebieden verder in te zetten. Zijn kracht: interpersoonlijke intelligentie. Op basis van zelfbewustzijn en zelfmanagement (zelfsturing) de ander aan weten te voelen en jezelf in anderen kunnen verplaatsen. Een onmisbare schakel als je andere mensen nodig hebt om je doelen te bereiken.