Militaire Geestelijke Verzorger Ko Sent is dominee & veteraan

Deel dit bericht:

“Militairen komen vaak anders terug van uitzendingen, zij hebben onze erkenning, dankbaarheid en zorg nodig”

Jan Willem is in gesprek met Ko Sent, dominee en veteraan!

Ko is werkzaam als geestelijk verzorger en geplaatst bij het Nederlandse Veteranen Instituut sinds 2019. In augustus 2000 begon Ko als krijgsmacht-predikant bij een schoolbataljon van de landmacht. Zijn interesse werd gewekt, omdat hij hoorde dat de Defensie op zoek was naar krijgsmacht-predikanten.

Al zijn hele leven voelt Ko zich betrokken bij militairen. In de tijd dat hij nog in de kerk stond als burger, herdacht hij ze al vaak in het gebed. Ko biedt nu geestelijk verzorging aan veteranen buiten dienst en hun thuisfront. Meerdere keren ging Ko mee op missie en heeft een intensieve en nuttige tijd gehad, waarin hij inzag dat het ”Militair zijn ” een zwaar beroep is.  Sommigen hebben gewoon even groot onderhoud nodig en de mogelijkheid om je hart te luchten.

Regelmatig kreeg Ko tijdens zijn uitzendingen te horen dat de soldaten blij waren dat hij er was om met ze te praten. Bij thema’s als rouw, schuldgevoel, schaamte, verdriet, goed en kwaad  heeft Ko wel wat te bieden: door erover te praten en samen naar de zin en betekenis van kwesties te zoeken.