Coach Michiel van der Pols over de doorbraak-methodiek en zijn boek

Deel dit bericht:

Onlangs ging Jan Willem in gesprek met Michiel van der Pols, Oud-Marinier (BBE) en veteraan. Inmiddels is Michiel Coach, schrijver en spreker en bedenker van “de doorbraak-methodiek” die hij ontwikkelde. Michiel was 12 jaar werkzaam als officier bij het Korps Mariniers en verliet Defensie in 2007, waar hij de overstap maakte naar Stadsmarinier bij de Gemeente Rotterdam.

Vanaf 2015 ging het roer om bij Michiel en heeft hij zich in 2018 gevestigd als zelfstandig coach voor mensen die werkzaam zijn of waren in “hoge risico-beroepen”. Nadat Michiel zijn baan had opgegeven bij de gemeente Rotterdam, schreef hij een boek, “De Doorbraak”, waarin hij vertelde over die bijzondere ervaring en welke lessen en inzichten hij opdeed op zijn zoektocht. Hij schreef over zijn eigen letterlijke doorbraak en vond de weg terug naar zichzelf.

De doorbraak-methodiek werkt goed bij o.a. relatieproblemen, als hulp bij PTSS, vragen over leiderschap, en verwerking van hooggevoeligheid en is een bevrijdende vorm van therapie, met een mix van psychologie, spiritualiteit en NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Met een diepgaande oefening voel je in jezelf het verschil tussen de beslissingen in je leven die je vanuit het hoofd hebt gemaakt en de beslissingen vanuit het hart. Het ego wordt tegenover mind gezet: wanneer ben je authentiek en wanneer pas je (teveel) aan?

Zo wordt kraakhelder wat je moet doen om te kiezen wat goed voor jezelf is! Je krijgt in de sessie richting voor de weg terug naar jezelf. Inmiddels wordt de doorbraak-methodiek toegepast door meerdere coaches, die zich hebben verenigd in “de Doorbraak Community”. Vanuit Michiel’s coaching-praktijk aan de Walenburgerweg 33 in Rotterdam bieden Michiel en zijn collega’s een goede omgeving voor de sessies.

Inmiddels heeft Michiel met een andere collega een platform opgericht: www.afhangen.nu, met als doel de drempel tot hulpvragen bij de hoge risico-groepen te verlagen. Meer dan tachtig coaches zijn inmiddels aangesloten.

Bekijk Michiel’s website: www.doorbraakcoaching.com voor meer informatie. Tevens is het boek van Michiel “De Doorbraak” te verkrijgen bij de reguliere boekhandel en Bol.com.

Mocht je hem persoonlijk willen bereiken, kan dit door te mailen naar Michiel van der Pols via: mwvanderpols@live.nl.

Bekijk hier de Doorbraak Experience: Brochure Doorbraak Experience.