Nieuw boek: Militaire ooggetuigen – 75 Jaar bevrijd

Deel dit bericht:

Het boek ‘Militaire ooggetuigen – 75 Jaar bevrijd’ bevat verhalen over de bezetting, oorlog en bevrijding door de ogen van militairen die de strijd hebben meegemaakt. Het is geen historisch verslag van een periode, eenheid of veldslag, maar het zijn de ervaringen van de veteranen die centraal staan. Elke aan het woord komende veteraan is op een of andere manier tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken geweest bij de bevrijding van Europa en Azië: als verzetsstrijder, als militair of als krijgsgevangene.

De auteurs, Jeoffrey van Woensel en Marjolein van der Werf, beiden historici van beroep, zijn werkzaam bij het Veteraneninstituut. Zij zijn beheerders van de Interviewcollectie Nederlandse Veteranen (ICNV) en nemen in dit boek de lezer in allerlei verhalen mee naar de oorlogshandelingen in de jaren 1944 en 1945 over de gehele wereld.

De veteranen uit het boek raakten op jonge leeftijd betrokken bij de strijd en blikken terug op hun bijdrage aan het herwinnen van onze vrijheid. Hun persoonlijke verhalen voegen een extra dimensie toe aan onze kennis over de Tweede Wereldoorlog in Europa en Azië.

De spannende en soms ongelooflijke ervaringen die je tegenkomt in het boek, samen met de voor vele mensen nog onbekende feiten, maken een geweldig boek. Het boek is te bestellen bij uitgeverij Flying Pencil in Utrecht.

“Graag zou ik het boek echt willen aanbevelen als veteraan. Het is met de feestdagen in het vooruitzicht echt een aanrader als cadeau voor geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog.” – Jan-Willem Waitz.