Marinier Robin loopt 5 Marathons in 5 Dagen voor zijn project Five Five Out

Deel dit bericht:

Robin Imthorn: Afghanistan 2009, ondanks het verschrikkelijke beeld wat door de stof en rook zich nu voor mij ontvouwd voel ik een raar soort rust en kalmte, scherpte en vertrouwen overheersen door jarenlange training, ik weet dat ik moet handelen en hoe te handelen, terwijl om mij heen de chaos regeert is het hier stil, in het oog van de storm.

Meer dan tien jaar later pakken donkere wolken zich opnieuw samen, ik herken het moment maar nu giert de wind langs mij heen en klappen de golven met geweld tegen de boeg, heel even wordt het overstemt door een luide KRAK! Splinters schieten door de lucht en waar ooit de mast was is nu alleen maar leegte, angst overspoelt me, geen controle, stuurloos en overgeleverd aan de storm, het enige wat ik kan blijven doen is dobberen…

Het oude schip ligt inmiddels voor anker en stevig sta ik aan het roer van een nieuwe, bang voor de storm ben ik niet meer want het heeft me leren varen.

Het zijn de heftige woorden van Robin zelf, die als marinier in Afghanistan getuige was van een heftige aanslag met een bermbom. Jaren later kampt Robin met PTSS. Door zijn grote wilskracht en met deskundige hulp is Robin inmiddels weer op de goede weg. Om het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen heeft hij het plan opgevat om in 5 dagen tijd 5 hele marathons te lopen. Hij noemt zijn project Five Five

Volg Robin via zijn Instagram pagina en bekijk zijn filmpje over Mental Health Awareness op Youtube.

Met zijn project Five Five wil Robin geld inzamelen voor 3 organisaties die zich bezighouden met PTSS, bewegen en het thuisfront: Surfivor, Stichting PTSS en Commando & Family Support.

Over de omroepv podcast 'De Frontlinie'

In de nieuwe omroepv podcast ‘De Frontlinie’ gaat Ivo Recourt in gesprek met veteranen om een antwoord te vinden op de vraag: wat heeft de uitzending je gebracht?