Luitenant-kolonel b.d. Gerard Wondergem - 'Je komt anders terug'

Deel dit bericht:

In de nieuwste aflevering van de podcast ‘Bravo Zulu’ luister je naar het interview met luitenant-kolonel b.d. Gerard Wondergem over o.a. zijn diensttijd & zijn boek: “Je komt anders terug” – Sarajevo.

Met Gerard blikken we terug op zijn diensttijd en missie-ervaringen, zijn visie op zijn missies, over het heden en wat de toekomst gaat brengen. Een trotse en markante man: op-en-top militair die met eer en geweten heeft gediend.

In 1983 werd de auteur in VN-verband uitgezonden naar Zuid-Libanon, waar hij als plaatsvervangend compagniescommandant bij het Nederlandse Unifil bataljon werkzaam was. Toen hij eind juni 1992 gevraagd werd of hij voor 6 maanden als VN-waarnemer naar Joegoslavië wilde, was zijn besluit na enige overwegingen snel genomen. Het avontuur zal alleen heel anders uitpakken dan zijn Libanon-ervaring. Terugkijkend blijkt het de afsluiting van een periode te zijn. Tot juli 1992 was zijn carrière bij Defensie nog zeer belangrijk. Bij terugkomst in januari is dat voorbij. Een aangrijpend verhaal.