Luitenant der Mariniers Gerwin van Triest over de MARSOF en het wereldrecord speedmarsen

Deel dit bericht:

Een aantal weken geleden was het te zien op alle nieuwskanalen: Nederlandse oud-mariniers en mariniers hebben in Den Helder het wereldrecord speedmarsen verbroken. 21 mariniers gingen de uitdaging aan, varierend in leeftijd van 22 tot 54 jaar oud. Een snoeiharde training van een jaar lang elke week 6 tot 8 keer verzorgde de overwinning op het record van de Britse Royal Marines.

De reden voor dit prachtige initiatief was de onverwachte ziekte van collega-marinier en WRS-loper Cas van Brakel. Het doel: zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting “Doe wel, en zie niet om!”

De uitdagende missie was een initiatief van luitenant der mariniers Gerwin van Triest, werkzaam bij het Mariniers Trainingscommando. Een hardloopboek bracht hem op het idee om het record te verbreken. En niet met 5 jaar training zoals de Britten, maar binnen het jaar!

Jan-Willem spreekt van Triest in zijn podcast ‘Bravo Zulu’ over deze bijzondere prestatie en praat over zijn diensttijd bij MARSOF (Maritime Special Operations Forces) als operator, de Special Operations Forces in zijn algemeenheid en de MARSOF opleiding.