"Het lot van de Afghaanse tolken"

Deel dit bericht:

In deze twee afleveringen van de podcast “Bravo Zulu” spreekt Jan-Willem de Afghaanse tolk Ahmad*. Hij is voor de Nederlandse Krijgsmacht werkzaam is geweest in Uruzgan. Onze presentator Jan-Willem Waitz wordt bijgestaan door majoor b.d. Niels Roelen als co-presentator. Tevens zit aan tafel de sergeant der eerste klasse Roy Grinwis, Informatie Manager bij het Ministerie van Defensie.

Niels en Roy zijn Afghanistan veteranen en Roy is tijdens zijn missie ernstig gewond geraakt. Roy heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aandacht vragen voor het lot van de Afghaanse tolken, die de Nederlandse missie in Afghanistan ondersteund hebben. In het eerste deel praten ze met elkaar over de actuele situatie en welk lot de tolken wacht als ze niet geholpen worden.

Wat doet het Ministerie van Defensie op dit moment, welke acties lopen en worden geïnitieerd?Hoe heeft het zo kunnen lopen en wat zijn de oorzaken? Wat kan Nederland nog meer doen behalve de tolken terughalen? Je hoort het in deze twee afleveringen.

*Om veiligheidsredenen is een pseudoniem gekozen