Dai & Richard, bekend van Kamp van Koningsbrugge, hebben een boodschap

Deel dit bericht:

In vervolg op het video interview met Ray Klaassen, is Jan Willem dit keer in gesprek met Dai Carter en Richard Bergmans. Zij zijn beiden oud-commando‘s en instructeurs bij het bekende TV programma Kamp van Koningsbrugge én ze hebben allebei een boek geschreven!

Dai Carter is auteur van het boek “Nu of Nooit” en Richard Bergmans is een van de co-auteurs van het boek ”Green On”. Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Zij opereren veelal in het diepste geheim en moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.

Dai Carter

Hij diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge.

“Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven?” Dai Carter deelt in zijn boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal in zijn boek “Nu of nooit” te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken.

Richard Bergmans

Na jaren bij de Nederlandse Special Forces te hebben gewerkt is Richard ondernemer, auteur en spreker geworden. Hij is mede-oprichter van ThreeFront B.V. en zoals hij zelf zegt: bezig met ‘s werelds leukste en meest productieve manier van werken, ‘Green On’.

Het boek “Green on” is geschreven door vijf auteurs en is een spannend managementboek waarin de bewezen principes van special forces worden vertaald naar situaties op de werkvloer. In deze werkvorm wordt uitgegaan van vijf principes: samenwerken, flow, eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen.

Innovatie komt alleen als mensen echt vrij zijn in hun denken en elkaar vertrouwen. Dit boek laat zien hoe je dat in je eigen teams kunt stimuleren! Innovatie vereist focus en focus is nee zeggen om tot de beste innovaties te komen.

Beluister snel de podcast: