Oud Commandeur Michiel Hijmans over de staat van Defensie en petitie PSST

Deel dit bericht:

“Wij laten onze Defensie structureel links liggen.”

Voor de nieuwe podcast van Bravo Zulu gaan we in gesprek met ex-Commandeur van de Koninklijke Marine, Michiel Hijmans, over zijn missies, de huidige staat van Defensie, de Petitie www.psst.nl en zijn inzet tijdens anti-piraterij missies.

“Door jarenlange bezuinigingen is er een tekort aan alles: munitie, politieke visie, voertuigen, innovatievermogen en mankracht. We komen NAVO-normen niet na, militaire oefeningen stranden, niet-functionerend materieel eist slachtoffers en militairen zijn uitgeput.

Defensie is onvoldoende uitgerust om ons Koninkrijk te beschermen tegen dreigingen. Daarmee verzaakt de Regering haar grondwettelijke taak. Terwijl wij Defensie zo hard nodig hebben, in tijden van conflict én in tijden van onvoorziene crisis. Als het afgelopen jaar ons iets geleerd heeft, is dat het essentieel is om sectoren die bestaan om een crisis of noodtoestand het hoofd te bieden te onderhouden. Sectoren zoals de zorg en Defensie.

Onze veiligheid mag niet langer in de waagschaal gesteld worden door de politiek. Nederland – het is tijd voor actie tegen de dramatische staat van Defensie.”