Een combatfotograaf van eigen bodem; Fred Warmer bij Bravo Zulu

Deel dit bericht:

Majoor Fred Warmer is Hoofd Communicatie Bureau reservisten kabinet staf clas en tevens ondernemer. Hij werd in 2008, 2009 en 2010 uitgezonden naar Afghanistan.

Tijdens zijn eerste uitzending maakte hij deel uit van het Regional Command South in Kandahar, waar hij werkte op het hoofdkwartier als combatfotograaf en verslaglegger, samen met collega’s uit Amerika, Canada, Nederland en Groot-Brittannië.

We hebben het met Fred over zijn ervaringen op missies als “Combat Fotograaf” en productieleider/verslaggever. Ook vindt Fred openhartigheid over een missie belangrijk, daar het zorgt voor positieve beeldvorming.

Hoe startte Fred zijn militaire carrière en hoe zet hij zich in voor defensie en erbuiten?

In 2010 werd Fred Warmer gevraagd om mee te werken aan een online documentaireserie over het dagelijks leven van Nederlandse militairen in Afghanistan: ‘Dagboek van onze Helden’. Daar werd hij productieleider ter plaatse en commandant van het combat camera team.

Fred Warmer is een avontuurlijk militair en was o.a. betrokken bij een expeditie naar West-Papoea om op zoek te gaan naar een neergestorte Amerkaanse B-25 in West-Papoea, Nieuw-Guinea. Fred reisde daarbij in januari 2019 met een klein team van Nederlandse specialisten naar het Sagomoeras.