Stichting omroepv

Omroepv is een eigentijdse voortzetting van veteranenradio.nl. Ooit begonnen als hobby met een maatschappelijke drive op een facebookpagina (“veterans broadcast”) door Libanonveteraan Jan Willem Waitz en doorgegroeid naar een stichting met meerdere social media kanalen, podcasts en wekelijkse video’s. In november 2018 ging de eerste uitzending van veteranenradio.nl live en kregen we veel media aandacht op radio en tv, en felicitaties van prominenten, zoals oud bevelhebbers en de minister van Defensie. We hebben inmiddels honderden uitzendingen achter de rug, van zowel podcasts met interviews en muziek, als video-uitzendingen.

Het werd tijd onze naam en uitstraling te moderniseren. Het beeldmerk is een moderne verwijzing naar de veteranenspeld en tevens een gestileerde voorstelling van een medaille aan een lint. Het symbool voor dankbaarheid, erkenning en waardering.  En die “v” is de eerste letter van vele woorden die goed passen bij de veteranen en hun inzet.

Het aantal potentiële onderwerpen is oneindig. We proberen voortdurend onze kwaliteit te verbeteren en de programma’s aantrekkelijker te maken voor een groter aantal mensen. Het gaat weliswaar over veteranen en hun naasten, maar we willen ook graag dat mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met de ervaringen van veteranen en hun naasten de verhalen horen, met als doel op onze manier een bijdrage te leveren aan het vergroten van de maatschappelijke erkenning en waardering voor deze groep helden, die zich hebben ingezet voor vrede, veiligheid en vrijheid in Nederland en wereldwijd.

We hebben een bestuur en programmateam met gemiddeld 10 enthousiaste vrijwilligers en diverse achtergronden. De omvang van het team en de uitzendfrequentie zijn bescheiden omdat we het met een bescheiden budget moeten doen en de teamleden het naast ander fulltime werk erbij doen.

We hadden het niet van de grond kunnen krijgen zonder het vertrouwen en de financiële steun door het vfonds, de stichting OVA en de facilitaire ondersteuning door het Veteraneninstituut.

We zijn de komende periode sterk afhankelijk van jullie support! Help ons door financieel te steunen via de donatieknop, onze berichten te delen of onze producten uit de shop te kopen.

Steun ons

Onze missie

verenigen, vertellen, vieren

Het is onze missie mediaprogramma’s uit te zenden met onderwerpen die gerelateerd zijn aan Nederlandse militaire veteranen en andere geüniformeerden die deelnemen of hebben deelgenomen aan internationale vredesoperaties en hun naasten. We willen een platform bieden dat bijdraagt aan het vergroten van hun onderlinge verbondenheid en de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en hun thuisfront.

Onze visie

Er is nog steeds een te grote kloof tussen de mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met de ervaringen van veteranen en hun thuisfront. Deze mensen willen we ook bereiken en daarmee op onze wijze een bijdrage leveren aan het vergroten van de erkenning en waardering. Dit doen we door toegankelijke en laagdrempelige podcasts en video’s te maken voor veteranen en hun achterban die wereldwijd te beluisteren zijn via onze website, Facebookpagina, Instagram en diverse podcastapps. Ons team streeft voortdurend naar een voortdurende kwaliteitsverbetering. Omroepv biedt informatieve programma’s en muziek. Respect, trots en eer staan altijd hoog in het vaandel.

Omroepv is een onafhankelijke organisatie die open staat voor samenwerking met veteranen, veteranenorganisaties en andere partijen. Anders dan landelijke en regionale media zorgen wij voor continuïteit in de aandacht voor veteranen en hun naasten.

Het team

Het team

#DURFTEVRAGEN

Dankzij de donaties van veel luisteraars kunnen wij verhalen maken. Doneer ook een klein bedrag en word ambassadeur van dit mooie initiatief.

Deel ons je interesse (en geld)